Sabina Duran

Sabina Duran, rođena 16. marta 1997.godine u Prijepolju, Srbija. Tokom osnovnog stepena školovanja isticala se iz svoje grupacije, iako je jedna od druželjubivijih osoba, njene ambicije su je same od sebe izdvajale iz mase. U ranom periodu imala je sklonosti ka pisanju, još u osnovnoj školi pisala poeziju, tako je njena pjesma “Na rastanku” odabrana u 100 najboljih u Zlatiborskom okrugu 2011.godine – naziv knjige: ‘ Sto mladih talenata ‘.
Kao takva od malena se priključivala raznim projektima iz kojih se ističu i njene nadarene sposobnosti prema sportu, to prepoznaju profesori kao i porodica koja je stup i oslonac u svemu što radi i stvara.

Sabina od svoje 15. godine počinje aktivno da se bavi sportom, svoju ljubav za sportske aktivnosti usmjerava prema rukometu, ali njena živahnost se ne zadržava na tome već se proširuje i na atletiku. Učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima od kojih izdvaja učešće na Mosi igrama 2014/15/16.godine u kojima 2015. i 2016.godine sa svojom ekipom osvaja zlato u rukometu. Kroz svoja takmičenja obišla je mnoge gradove: Kraljevo, Kosjeric, Zlatibor, Novi Sad, Priština, koji su joj ostali u najljepšem sjećanju.
Za sobom nosi jedno bogato iskustvo, kao takva zastupnik je zdravog življenja ispunjenog fizičkom aktivnošću što je motiviše da se priključi volonterskoj organizaciji “Nurdor” čiji postaje dugogodišnji član u aktivnostima ‘Svetskog dana dece obolele od raka’.
Humani rad u njoj budi nove želje, tako se Sabina po završetku srednje škole odlučuje da upiše studije na Internacionalnom univerzitetu, departman pedagoško-psiholoških nauka, smjer – vaspitač i na taj način bude uvijek predana humanom radu sa djecom. Da djecu uči pravim vrijednostima života, zato što “Djeca su naše sutrašnje sudije”.

Kroz svoje studiranje ne odustaje od svog aktivnog načina života, priključuje se u mnoge aktivnosti koje pruža Internacionalni univerzitet. Postaje član studentskog parlamenta, kao i član organizacionog odbora “Dana sporta i kulture”, 2018.godine.
Učesnik je mnogih seminara, od kojih ističe: seminar za Razvojno edukativno društvo, na temu: “Iskoristi svoje vrijeme budi uspješan” (serijal seminara) – “Škola života”, održanom u Novom Pazaru.
Projekat koji je satkan iz više oblasti, načina izlaganja pod nazivom “Semafor”. Glavne aktivnosti ovog projekta jesu inovativne, edukativne, istraživačke aktivnosti na temu – Rodnih uloga koje omladina u svojim zajednicama sprovodi, kao i stvaranje animiranog filma na temu – Rodnih uloga.
Semafor- angažovanost mladih na temu- Rodnih normi i rodno-zasnovanog nasilja.
Semafor- zeleno svetlo za rodnu ravnopravnost.
U ” Semaforu” učestvuju mladi ljudi iz 3 zajednice: Sjenice, Novog Pazara i Prijepolja. Projekat su podržali- Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa kancelarijom za mlade Novi Pazar, kancelarijom za mlade Prijepolje kao i sa Sjenicom uz podršku Kanadske ambasade u Beogradu.
Semafor je projekat čiji je cilj da pridonese podizanju svijesti zajednice u Sandžaku po pitanju rodne ravnopravnoati i rodno zasnovanog nasilja.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *