Edina Cikotić

Edina Cikotić,

rođena 24. jula 1996.godine u Beranama. Osnovnu i srednju školu završila u Rožajama. Od ranog perioda školovanja bila je aktivni član svoje zajednice, što uključuje mnoge manifestacije i radionice. Jedna od posebnih iz tog perioda jeste ” Zdravi stilovi zivota” koja je iz vise djevola realizovana.
Znatiželjna da otkriva svijet, često bira put u nepoznato, kako bi kroz svoje padove i uspjehe izgrađivala svoj pogled na svijet. Sebi zadaje veliki zadatak, ujedno i životni cilj, da bude dobar čovjek (student) koji se bori za istinu i pravdu, što se uklapa u njen sadašnji odabir studija. Student je pedagoško-psihološkog departmana, smejr : vaspitač na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.
Kroz studiranje na Internacionalnom univerzitetu ističe da nastaje procvat njene ličnosti; počevši od smjera koji joj pruža slobodu, igru, kreativnost, maštovitost isto toliko i humanost kroz rad sa najdivnijim stvorenjima – djecom.
Postaje član studentskog parlamenta, svoje interesovanje pokazuje kroz učešće u mnogim sekcijama, kao što su :
TV sekcija, u kojoj se oprobala u ulozi voditelja emisije ” Studentski dnevnik” .
Dramska sekcija, kroz ovu sekciju član je u dva projekta, tj.predstave:

1. “Bajka o bajkama” u ulozi Uspavane lepotice,
2. “Ekologija” u ulozi djevojčice, koja je obrazovana, lijepo vaspitana sa razvijenom ekološkom sviješću, borac za očuvanje životne sredine.

Vođena zdravim stilom života, postaje jedan od članova organizacionog odbora “Dana sporta i kulture” 2018.godine.

Postaje dio književne sekcije, što se komunikacijskih sposobnosti tiče ona izdvaja obuku ” Trening za razvoj komunikacijskih veština” u saradnju sa grupom “Hajde da..” iz Beograda. Kao i svoj članak koji je ispunio stranice studentskog časopisa.

Očigledno je, da su joj kreativnost i inovativnost osnov, ključni motiv za stvaranje, pa tako ona svoju ljubav prema umjetnosti ispoljava i kroz projekat čiji je i osnivač, a to je “Izrada didaktičkih materijala”. Radionica je edukativnog karaktera, namijenjena da bude postrek kako mladim osobama ( studentima) da se uključe u edukativno- kreativni projekat i daju svoj doprinos, kao i budućim i već postojećim vaspitačima da je potrebno sasvim malo marerijalnog uloga ali dosta volje, želje, truda i rada da se dobije kvalitetno sredstvo za rad. Takođe, ovaj projekat je uputa i apel majkama da svojoj djeci obezbijede pravilno i zdravo odrastanje, na pravi način odgajanje i razvijanje njihovih kognitivnih predispozicija kao i samo usvajanje novih znanja i njihovo savladavanje. Ovo je jedan vid kontrole preko kojeg vodimo evidenciju kakve sposobnosti dijete posjeduje u čemu se ističe i u čemu zaostaje i time imamo uvid da radimo na određenim manjkavostima. Promociju radova održala je uz saradnju koleginica sa kojima je sarađivala – 27. aprila 2018.god. u sklopu dana ” Sajma knjiga”.
Slobodno možemo reći da je život igra, a čovjek je čovjek samo ako se igra, ona je jedan od primjera da ako se ne igramo sa životnim prilikama brzo odustajemo od svojeg ‘Ja’, a ako promišljeno pravimo poteze u toj igri onda idemo samo naprijed i gledamo sebe očima pobjednika.Tako je i ona kroz svoj jednostavan život pokazala da može biti kreativna i vesela osoba, pa se priključuje još jednom uspješnom univerzitetskom projektu “Hor UNINP” učešćem na jednom od najznačajnijih datuma a to je “Dan univerziteta” – 04. maj 2018.god.
Za nju je život (umjetnost) poput drveta koje se razvija i grana, koje širi svoje ruke sa izobiljem raznovrsnih plodova, ali smo mi odgovorni kako to drvo uzgajamo.
Jedna od omiljenih aktivnosti sa kojom kruniše dosadašnji rad jeste učešće na mnogim revijama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *